vineri, 4 martie 2011

Sinaia-Dichiu-Bolboci-Padina-Strunga-Poiana Gutanu-Moeciu-Paraul Rece-Predeal-Sinaia, octombrie 2009

        La 8:45 pornim in traseu, infrigurati si cu teama de ploaie. Nu putem zari cerul ca sa aflam ce ne asteapta, e ceata. Echipa e compusa din: Corrado, Mihairaducan, Stefan, Florin si VladG.

Urcam usor spre Moroieni, iesim de pe asfalt, lasam Cuibul Dorului in urma si incepem sa apasam cu putere pedalele pe serpentinele de sub Saua Dichiu.

Rar cate o raza de soare sparge plafonul de nori si ceata si ne da incredere ca nu ne va ploua.



In sa bate vantul, asa ca poposim doar cateva minute si pornim in prima coborare in viteza.




Drumul nu e tocmai neted, dar furca isi face datoria si ajung jos fara probleme insa Florin, care are o furca fixa, aproape nu-si mai simte mainile.
 La Bolboci ne oprim putin pe malul lacului. Deja suntem in intarziere fata de plan, iar ziua nu mai e una de vara, la sapte seara va fi intuneric.


Prinsi de coborarile vijelioase de pe malul lacului nu auzim semnalele GPS-ului si ratam poteca de stanga, care ne-ar fi urcat pe Tataru. Ne dam seama tarziu si hotaram sa modificam traseul initial, vom aborda creasta de la Padina.
La Padina, pauza de masa, ceva sandwich-uri, ceva dulce si repede la deal. Mai pe sa, mai pe jos, dupa chef si posibilitati. Odata cu inaltimea creste si inclinatia rampei si suntem nevoiti sa ridicam bicicletele pe umar.



Dupa un efort sustinut ajungem in Saua Strunga, la 1905m, punctul de maxima altitudine a excursiei. De aici urmeaza o poteca dificila, pe curba de nivel, cu multe pietre, care ne solicita la maxim echilibrul si priceperea.










Dupa cativa km incepe o coborare tehnica superba, care a placut tuturor. In ultima parte se strica insa si eu ma dau jos din sa. Florin n-are treaba, de parca ar calari un DH, Corrado si Mihai il urmeaza indeaproape, dar nici ei nu pedaleaza peste tot.


Iesim la asfalt si ne oprim la un restaurant caci suntem rupti de foame. E deja 5, iar noi mai avem de mers inca vreo 65 de kilometri...
Seara ne prinde inainte de serpentinele de la Paraul Rece. Mergem in coloana stransa si fac lumina pentru toata lumea cu farul meu.


In jurul orelor 20:00 ajungem la DN1, unde ne despartim de Mihai, care face stanga, spre Predeal. Noi o luam la vale catre Sinaia, unde ajungem in jur de 20:45, fix la 12 ore de cand am plecat de acolo. Nu prea e o experienta de repetat sa mergi noaptea pe DN1 in acea zona, dar cum am avut stopuri si faruri, ne-am simtit relativ in siguranta.

Distanta: 107.9km
Timp de pedalat:8h04'
Urcare totala: 2104m

Pentru track-ul GPX lasati un comentariu si vi-l pot trimite.

 

3 comentarii: